Campus Almere Centrum

Aan de Esplanade, boven de Hospitaalgarage, verrijst de komende jaren een Campus. De gemeenteraad heeft dit op 8 juli 2021 besloten. Windesheim Flevoland bouwt hier haar nieuwe hoofdvestiging met ruimte voor zo’n 6.000 studenten. Deze plek biedt alle voordelen van de binnenstad: vlakbij het station, de pleinen en de bibliotheek.

Naast het onderwijs komen er op deze plek ook 1.250 studentenwoningen met voorzieningen bij. Daarmee geeft de Campus een grote impuls aan het hoger onderwijs, woonruimte voor studenten en een levendige binnenstad. Eerder was voor deze ontwikkeling de locatie Voetnoot/Festivalplein in beeld.

Komende jaren worden de plannen voor de Campus en voor de locatie Voetnoot/Festivalplein verder uitgewerkt. Het is het streven dat de hoofdvestiging van Windesheim Flevoland in 2025 opengaat.

Op 27 september 2021 hebben gemeente Almere, onderwijsinstelling Windesheim, Aeres hogeschool, Uva, VU en studentenhuisvester DUWO een partnerschap getekend voor de start van de ontwikkeling van de Campus. Lees hier het bericht.