Stadhuispromenade

Ook de Stadhuispromenade krijgt een nieuw gezicht. LOLA Landscape Architects heeft een nieuw stadspark ontworpen. Asfalt en steen maken plaats voor bomen en struiken. Almeerders droegen 226 ideeën aan voor de nieuwe Stadhuispromenade met als belangrijkste wensen een ‘romantisch park’ en een plek om te ‘lezen, eten, rusten’. Deze suggesties zijn straks terug te vinden in het stadspark.

De vrijkomende bakstenen komen terug in de paden in en om het park. De lage delen van het park vangen straks het regenwater op.

Ook komt er voor het chillen en rusten een meer dan 110 meter lange bank door het park. Een kunstwerk van kunstenaar Jan van der Ploeg verbindt straks in negen delen het Stadhuisplein met het Weerwater. De speels slingerende bank biedt aan iedereen een ideale plek om in het park te zitten.

Planning

Knipscheer Infrastructuur BV voert het werk uit. De planning is dat de nieuwe Stadhuispromenade in februari 2022 af is en het kunstwerk dan ook te bewonderen is.

110 meter lange bank

Het kunstwerk van Jan van der Ploeg is inmiddels geplaatst en blijft voorlopig onderdeel van het afgesloten bouwterrein. Door de opvallende kleuren en afmeting, is de bank door de bouwhekken heen al wel mooi zichtbaar. Er op zitten kan zodra het hele park klaar is.
Van het maken van de bank tot en met de plaatsing wordt een korte film gemaakt. In deze film vertellen de ontwerper en de kunstenaar over het ontstaan van de bank. Deze film is tijdens de opening van de nieuwe Stadhuispromenade te zien.

8 pleinen

De Stadhuispromenade is een van de acht pleinen in Almere Centrum die een metamorfose krijgen.