Skip to content

Boulevard Stedenwijk

Visie

Sfeerimpressies track Stedenwijk
Sfeerimpressies track Stedenwijk
Impressie track Stedenwijk
Impressie track Stedenwijk

Bij de Stedenwijk wordt de verbinding tussen Stedenwijk en het water versterkt door het aanleggen van de track en het toevoegen van voorzieningen. Bijvoorbeeld in de vorm van banken langs de route. Ook krijgt het Stedenwijkstrand een upgrade.

Tijdens de informatiebijeenkomsten groot onderhoud Stedenwijk op 16 januari en 8 maart 2018 zijn de ontwerpen van de Track rondom het Weerwater in Stedenwijk gepresenteerd.

Bekijk om een beeld te krijgen van hoe de track eruit komt te zien langs de Oeverpromenade en ter hoogte van het Maastrichtkwartier de informatiepanelen met impressies en detailleringen.

Op de route van de track komt eerst een voorbelasting van zand. Ook zal het groen aangepast worden. Er komen nieuwe bomen en sommige bestaande bomen worden verplaatst of verwijderd. De grondwerkzaamheden en het verwijderen en verplaatsen van groen duren tot medio maart 2019. Op de plankaarten Stedenwijk Noord en Maastrichtkwartier kunt u de route en de groenaanpassingen zien.

In de tweede helft van 2019 wordt de voorbelasting weggehaald en start de definitieve aanleg van de track vanaf het Hengelopad, via de Oeverpromenade en het Maastrichtkwartier tot aan de Limburgsebrug. Na aanleg van de track worden eind 2019/ begin 2020 de bermen hersteld en nieuwe bomen en struiken aangeplant.