Direct naar paginainhoud

De werkzaamheden aan de Esplanade zijn in oktober 2019 gestart. We maken van de Esplanade een groene en aantrekkelijke plek voor Almeerders en centrumbezoekers, een plek waar je graag langer verblijft en waar de stad zich van haar mooiste kant laat zien. De gemeente en de centrumpartners hebben onder begeleiding van ontwerpbureau Plein06 gewerkt aan het nieuwe ontwerp.

Versterken hart van de stad

Almere is in ruim veertig jaar tijd gegroeid naar een stad van meer dan 200.000 inwoners. En de stad groeit nog steeds. Vanuit het programma Almere 2.0 werken we de komende jaren onder andere aan het versterken van het ‘Hart van de Stad’. Dit omvat meerdere projecten waarmee we het stadshart levendiger, verrassender en aantrekkelijker maken. Een ontmoetingsplek voor bewoners en bezoekers. De herinrichting en vergroening van de Esplanade is hier onderdeel van. Elk van de acht pleinen in het centrum krijgt een eigen sfeer en beleving, die van de Esplanade wordt ‘Vakantie in de stad’.

De vernieuwde Esplanade wordt steeds zichtbaarder

In opdracht van de gemeente realiseert Antea Realisatie de vernieuwde Esplanade. De werkzaamheden zijn gestart in oktober 2019 en zijn al vergevorderd. De Esplanade krijgt al een groen karakter door de bomen die inmiddels zijn geplant en door de zitranden op de diverse verhogingen. Ook de watertrap krijgt steeds meer vorm.

Er wordt hard doorgewerkt om voor september 2020 de Esplanade gereed te hebben.

Bereikbaarheid

Op de plattegrond staat het bouwterrein aangegeven. Het terrein is gedurende de hele bouwperiode afgezet met hekken. De bereikbaarheid van Kunstlinie Almere Flevoland (KAF) vanuit het centrum en de aangrenzende garages wordt met bewegwijzering aangegeven. Fietsers worden omgeleid via de Hospitaaltunnel.

Informatie en vragen

Als je per mail op de hoogte gehouden wilt worden over de ontwikkeling van de Esplanade en het Rondje Weerwater, kun je je aanmelden voor een nieuwsbrief. Je krijgt dan al het nieuws automatisch per mail.

Per week vermelden we op deze website de werkzaamheden. Voor vragen over de werkzaamheden kun je terecht bij Antea Realisatie. Dit kan per mail esplanadeverberg dit@anteagroup.com en telefonisch: 06-52046328, 24/7 bereikbaar. Voor omwonenden is er op dinsdag in de even weken een inloopspreekuur van 14.30 uur tot 15.30 uur bij de uitvoerder in de bouwkeet. Deze is bereikbaar via de bouwingang aan de Hospitaalpromenade.