Skip to content

Station Almere Centrum

 • Artistieke impressie concept ontwerp station noordzijde kant busplein

 • Artistieke impressie concept ontwerp buitenruimte station noordzijde bij entree

  Artistieke impressie concept ontwerp station noordzijde bij entree

 • Artistieke impressie concept ontwerp buitenruimte station noordzijde

  Artistieke impressie concept ontwerp station noordzijde

 • Artistieke impressie concept ontwerp station fietsenstalling

  Artistieke impressie concept ontwerp station fietsenstalling

 • Artistieke impressie concept ontwerp station noord zuid passage

  Artistieke impressie concept ontwerp station noord zuid passage

 • Artistieke impressie concept ontwerp station transparante liften

  Artistieke impressie concept ontwerp station transparante liften

Station Almere Centrum is het grootste intercitystation aan de Flevolijn en heeft daarmee een belangrijke functie in het openbaar-vervoernetwerk van de regio. Naar verwachting zal deze functie de komende jaren verder groeien vanwege de groei van Almere. De verblijfswaarde, ontmoetingswaarde en daarmee ook de economische waarde van het stationsgebied blijven echter achter bij de groei in reizigersaantallen en de ontwikkeling van de stad. Onder andere met het oog op het zich ontwikkelende stadscentrum en de Floriade in 2022 wil de gemeente, in samenwerking met NS en ProRail, het station en het omliggende gebied transformeren tot visitekaartje van de stad.

Concept integraal ontwerp

Artistieke impressie concept ontwerp station AC noord zuid passage

Op basis van de eisen en wensen van de gemeente, NS en ProRail en de inbreng van belangenorganisaties en bewoners, ondernemers en vastgoedeigenaren in het gebied om het station, is een concept voorlopig integraal ontwerp station Almere Centrum gemaakt. Waarbij de overkoepelende thema‚Äôs Growing Green, bewegwijzering, beleving, veiligheid en verlichting zijn. Dit ontwerp is eind 2018 gepresenteerd aan de verschillende partijen en de gemeenteraad. Hun reacties worden nu meegenomen in de verdere uitwerking van het ontwerp.

Planning

De planning is om voor de zomer van 2019 te komen tot een definitief ontwerp voor het station en een voorlopig ontwerp voor de pleinen rond het station. De verwachting is om in 2019 aan te kunnen besteden, waarna de werkzaamheden zo snel mogelijk starten.

E-mailnieuwsbrief

Op deze pagina's vindt u informatie en nieuws over de ontwikkeling van station Almere Centrum en het Stationskwartier. Als u nieuws automatisch per mail wilt ontvangen kunt u zich aanmelden voor de e-mailnieuwsbrief.

Aanmelden nieuwsbrief

Abonneer u op onze e-mailnieuwsbrief

Had u eerder al aangemeld? Dan kunt u hier afmelden of uw gegevens wijzigen.