Direct naar paginainhoud

Het station ligt ingeklemd tussen het Stationsplein en Mandelaplein. Ze zijn daarmee de entree én het visitekaartje van de stad. Het station Almere Centrum is meer dan 40 jaar oud. Tussen 2020 en 2022 krijgen station en omgeving een nieuwe uitstraling. Station en de pleinen voor en achter het station zijn daarmee klaar voor de toekomst.

Een station en omgeving als entree waar het heerlijk is om voor of na je reis te zijn. Misschien wel langer dan je eigenlijk van plan was.

Het Stationsplein aan de kant van de binnenstad en Mandelaplein aan de andere kant van het station krijgen een metamorfose. Net als bij de andere pleinen in de stad komt er meer groen. Er zullen straks ook meer zitjes zijn en plekjes om even te chillen of af te spreken en te ontmoeten.

De opnieuw ingerichte pleinen om het station zijn samen met Almeerders ontworpen. Hun wensen om het groener en sfeervoller te maken, zijn erin verwerkt. Net als dat de pleinen en het station straks veiliger zijn en beter toegankelijk voor mensen met een beperking. Het vernieuwde station sluit straks aan op de pleinen, een aantrekkelijke en veilige omgeving als je je reis begint of eindigt. Maar ook voor shoppers en uitgaanspubliek prettig is om te zijn.

Het Mandelaplein gaat straks geleidelijk over in het aangrenzende park. Verschillende bomen en struiken komen er te staan: meerstammig, enkelstammig, brede hogere bladerenkroon of met lagere vertakking. Ze zullen de wind op het plein breken, maar geven het plein ook een sfeervolle uitstraling mee. Het nieuwe groen nodigt uit nog wat langer te blijven.

Het Stationsplein zal een mooie overgang vormen naar de winkels, scholen, kantoren en uitgaansgelegenheden in de binnenstad. Het geeft een doorkijkje naar wat de bezoeker van het nieuwe centrum te wachten staat: een aantrekkelijke, levendige en bruisende binnenstad.