Skip to content

Walk of Fame

Walk of Fame Almere

Walk of Fame Almere
Walk of Fame

Hollywood heeft de beroemdste, maar ook in het centrum van Almere is er sinds eind 2012 één: een Walk of Fame. De Walk of Fame Almere is een kunstwerk dat de geschiedenis van Almere vertelt. Het werk bestaat tot nu toe uit 40 tegels, één voor elk jaar dat de stad bestaat. De tegels liggen als een lint door het centrum van Almere. Elke tegel verbeeldt een gebeurtenis, een ontwikkeling of persoon die betekenisvol is geweest voor dat jaar. Inwoners kunnen onderwerpen inbrengen en stemmen op de onderwerpen die op de tegels komen te staan. De Walk of Fame maken we dus samen!

Cadeau

De Walk of Fame is een cadeau van Rabobank Almere aan de gemeente Almere ter gelegenheid van het 35-jarig bestaan van de bank in december 2012. Tot 2047 schenkt de Rabobank ieder jaar een nieuwe tegel met een bijzondere gebeurtenis uit het voorgaande jaar.

WalkOfFame

Default:WalkOfFame

41ste tegel onthuld

De Walk of Fame heeft er weer een tegel bij! Op zaterdag 12 september onthulden burgemeester Franc Weerwind, directievoorzitter van Rabobank Almere Nathal van Rijn en fotograaf Bob Friedländer de 41ste tegel.  

Almeerders konden in februari zelf onderwerpen voor de 41ste tegel inbrengen. De tegel die ons meer vertelt over het Almere van 2014. Uit de ingezonden ideeën koos een commissie twee onderwerpen: ‘de opening van de interactieve veiligheidsexpo PIT tijdens de Veiligheidsdag’ en ‘Bob Friedländer, 50 jaar werkzaam als zelfstandig fotograaf’. Omdat er op de 41ste tegel slechts plek is voor één onderwerp konden inwoners van Almere vervolgens in juni op één van de onderwerpen stemmen. Dit hebben meer dan 2000 Almeerders gedaan. Met meer dan 80 procent van de stemmen werd gekozen voor Bob Friedländer.